Vrije Tijd

Voorbereiding FestiDans De Show

Door 18 december 2017 Geen reacties

Ruim 130 jonge danstalenten uit de regio doen mee aan FestiDans, een activiteit georganiseerd door Theater De Blauwe Kei. Onder begeleiding van professionals volgen de deelnemers een danstraject met als resultaat FestiDans De Show, een unieke voorstelling die op vrijdag 16 maart te zien is in de nieuwe theaterzaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

foto: William Opheij

Zondag 17 december ontving De Blauwe Kei alle deelnemers op CHV Noordkade voor FestiDans De Masterclass, een dag vol leerzame dansworkshops. Zo spijkerden de dansers hun kennis bij op het gebied van jazzdance en leerden ze tijdens de workshop composition met andere ogen naar dans te kijken. Jowha van de Laak en Huy Truong, die samen het Veghelse duo 2Fusion vormen, verzorgden een hiphopworkshop. Om tot rust te komen stond er voor deelnemers ook een optreden op het programma. Twee dansers van dansgezelschap De Stilte voerden in de Podiumzaal een duet op, waarbij alle deelnemers geboeid toekeken.

Op woensdag 31 januari brengen alle deelnemers een bezoek aan de dansvoorstelling van choreografe Isabelle Beernaert. Ook krijgen de groepen nog een coachingsworkshop waarbij de dansen, die zij opvoeren in de eindshow, worden geoptimaliseerd door de professionals van De Stilte.

Het resultaat van alle inspanningen is op vrijdagavond 16 maart te bewonderen in de vorm van een spetterende dansvoorstelling, genaamd FestiDans De Show. In de voorstelling, die toegankelijk is voor publiek, voeren alle groepen hun dans op en krijgen zij feedback van een professionele jury. Daarnaast zijn er gastoptredens van bekende dansers, waarvan de namen later bekend gemaakt worden. De avond wordt gepresenteerd door Juvat Westendorp, bekend van zijn deelname aan het tv-programma So You Think You Can Dance en zijn rol in GTST. Kaarten voor FestiDans De Show gaan woensdag 10 januari in de verkoop.

De dansers die deelnemen aan FestiDans zijn afkomstig van zes verschillende dansscholen, namelijk Souplesse Sport & Dance (Erp), Tiga Health & Sport (Boxtel), Sportcentrum Van den Oever (Sint-Oedenrode), Phoenix Cultuur (Veghel), Phoenix Cultuur (Schijndel) en Turondo Dance (Schijndel).