Vrije Tijd

Nieuwe acts op Paaspop

Door 1 februari 2018 Geen reacties

De alles overtreffende summa cum laude-editie. Dat is het doel van Paaspop voor komend jaar. Niet alleen qua decoratie & aankleding van het festivalterrein, en wat betreft uitbreiding van de podia & area’s trekt Paaspop dit jaar weer alles uit de kast. Ook het programma met ongeveer 200 (inter)nationale acts zal de bezoekers opnieuw verrassen, verbazen en ontroeren.

Vandaag worden daar BLØF, Bontgenoten, Dans & Grietje, Elvis@theChapel, Groen als gras, Kiki Schippers met band, Kraantje Pappie, The Mariños, Memphis Maniacs, MOKSI, Naffz, Nitty Wow, Ooostblok, Paashaas de Musical, Pyrates!, Rollerskate Disco Snolly, Trafassi, Vengaboys en Wipneus & Pim aan toegevoegd.

De Eindhovense technocollectieven Dans & Grietje (op vrijdag); Groen als gras (het concept van Herrie met Gerrie) op zaterdag en Bontgenoten op Paaszondag zullen een nieuwe techno-deephouse area hosten.

Tevens komt er een heuse retro seventies-eighties Rollerskatebaan genaamd Disco Snolly waar disco in het breedste zin van het woord wordt gedraaid. The Angels (die vorig jaar al op Paaspop te bewonderen waren) laten hier in opvallende glitteroutfits stijlvolle disco-moves zien. Rollerskates worden gratis verhuurd.

BLOF door SetVexy

BLØF

Al 26 jaar zingt het met talloze prijzen overladen BLØF de lofzang van de Zeeuwse kust. Op het palmares van dit (nummer 1-) hitkanon staan twaalf studioalbums met o.a. de filmhits ‘Alles is Liefde’ en ‘Mannenharten’ met Nielson maar ook ‘Holiday In Spain’ met Counting Crows; ‘Liefs Uit Londen’; ‘Aan De Kust’; ‘Harder Dan Ik Hebben Kan’; ‘Dansen Aan Zee’; het fenomenale ‘Mooie Dag’ – en ga zo nog maar even door.

Dit jaar organiseren de Zeeuwen alweer de 13e editie van Concert at SEA. Ondanks grote namen als Sting en Alanis Morissette staat BLØF zelf het grootst op de festivalposter. En terecht. De laatste single ‘Zoutelande’ met Geike Arnaert staat op # 1 in de Mega Top-50 en bewijst maar weer dat BLØF nog altijd heel stevig door muziek minnend Nederland wordt omarmd.

Memphis Maniacs

Memphis Maniacs bewijst al jaren dat met schijnbaar onmogelijk combinaties van hits een onwaarschijnlijk goed feest gebouwd kan worden. En met de productiviteit van de “Meesters van de Mashup” is ook niks mis want nog steeds imponeren ze elk jaar weer met een innoverende en verrassende show bomvol hagelverse creaties. Die creaties lijken elk jaar weer ingenieuzer te worden, de vertolking ervan elk jaar weer extra overrompelend. Ook dit festivalseizoen trekken ze weer door het land met een innovatieve spektakelshow. De Maniacs vernieuwen zich telkens weer en blijven elk publiek verbazen met hun gepassioneerde performance. Er zijn inmiddels diverse groepen die leuke medleys maken, maar de kunst van de ware live mashup wordt enkel beheerst door deze muzikale tovenaars.

Kraantje Pappie

Als gas omhoog pompen en Kraantje Pappie’s hit ‘Pompen’ één ding bewijzen, is het wel dit: die Groningers weten verdomd goed hoe je een aardverschuiving bewerkstelligt. Toen Kraan met zijn single ‘Waar is Kraan’ het land bestormde was Nederland eigenlijk nog helemaal niet klaar voor diens party-or-die-anthems. Maar drie Crane-albums; uitverkochte clubshows en ontelbare festivalweides die in slagvelden werden omgetoverd later, zit Kraantje Pappie er warmpjes bij. Dikke hits (‘Waar is Kraan?’, ‘De Manier’, ‘Feesttent’, ‘Pompen’ ‘Euro’s’ -moeten we nog even doorgaan?) en hectoliters aan drank zijn er doorheen gejast. Kraantjes aanpak van hiphop in je smoel smijten -gecombineerd met de nodige kubieke meters aan confetti en rondvliegende champagne- bewijst maar weer eens: Groningen über alles!

Voor meer informatie kijk op de website van Paaspop.