Elders WerkenWerkenWerken in Veghel

Belangrijk bezoek bij innovatiecentrum THREE-SIXTY

Door 28 november 2017 Geen reacties

Vandaag waren eurocommissaris Andriukaitis en minister Schouten te gast bij THREE-SIXTY in Veghel. In dit voormalige distributiecentrum ontwikkelen en testen ondernemers, studenten en startups samen innovatieve concepten voor diverse vraagstukken op het gebied van circulaire economie. Zij richten zich op het tegengaan van verspilling van voedsel en van talent.

Uniek in Nederland 

Tijdens hun werkbezoek kregen de eurocommissaris en de minister uitleg over de initiatieven en bedrijven binnen THREE-SIXTY, waaronder De Verspillingsfabriek en de Food Waste Xperts.

Zij waren hier op uitnodiging van de Task Force Circulair Economy Food. Dit is een initiatief van Wageningen University & Research, het ministerie van Economische Zaken en de Alliantie Verduurzaming Voedsel en één van de partijen die zich hebben verbonden aan het thema en de locatie in Veghel.

De Task Force bundelt de krachten en initiatieven tegen voedselverspilling om zo de ontwikkeling naar een circulaire economie te versnellen. THREE-SIXTY is daarvan een prachtig voorbeeld, dat zij graag onder de aandacht wilden brengen van de eurocommissaris en de minister als dé locatie in Nederland tegen verspilling.

Open dagen tijdens de maand van de Verspilling 

Een andere initiatief om voedselverspilling op de kaart te zetten is de ‘maand van de Verspilling’. In maart 2018 gaat, zowel landelijk als regionaal, een groot aantal acties van start om voedselverspilling onder de aandacht te brengen van scholen, leerlingen, studenten en ondernemers. En op 4 en 18 maart zet THREE-SIXTY de deuren wagenwijd open om het grote publiek kennis te laten maken met dit unieke concept en de innovatieve ideeën.